"Uw handen, onze zorg"

Kenmerken Artrose

Artrose is een vervelend probleem, dat in elk lichaamsdeel kan ontstaan. Nog specifieker kan het in verschillende delen van uw hand voorkomen. Onderaan dit artikel verwijzen wij u door naar verdere locatiespecifieke informatie. Een veelgehoorde bewering is dat de klachten maar geaccepteerd moeten worden. Dit is in veel gevallen niet nodig! Artrose is weliswaar niet geneesbaar, maar u heeft wel degelijk invloed op de pijnklachten en de beperkingen.

Artrose kan pijnlijk en bewegingsbeperkend zijn, maar ook leiden tot standsveranderingen en vergroeiingen. Het sluimerende beloop is kenmerkend voor deze aandoening. In latere fases kan het continue pijnlijk zijn.

Behandeling Artrose

Voor de behandeling van artrose is de balans tussen belasting en belastbaarheid van het gewricht essentieel. Maar ook het soepel houden van de gewrichten is van groot belang. Zelf hierin de juiste balans vinden is een zeer uitdagende opgave. Een handtherapeut biedt u hierin een helpende hand. De therapie kan bestaan uit spalken, kousjes, mobilisaties, gewrichtsbesparende adviezen en oefentherapie.

Wilt u een afspraak maken, heeft u een vraag of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Mail ons, bel ons, of vul het contactformulier in en wij zullen hier zo snel mogelijk op reageren.

Amersfoort Noord | Amersfoort Zuid | Bunschoten Spakenburg:

Arnhem:

Lelystad: