"Uw handen, onze zorg"

De ziekte van dupuytren is een veelvoorkomende aandoening van de hand. Bij dupuytren is er sprake van kromstand van de vinger(s). Een misvatting is dat bij dupuytren de pezen zijn aangedaan. Het gaat namelijk om het bindweefsel in de hand wat samentrekt waardoor de vinger niet meer gestrekt kan worden.

Dupuytren zorgt vaak pas in een gevorderd stadium voor functiebeperking, maar kan wel al in een eerder stadium worden geconstateerd. Dit is voelbaar als verharde strengen in de handpalm, vaak aan de kant van de pink en ringvinger. Ook kan dupuytren in de beginfase pijnklachten geven. Meestal trekt dit met de tijd weer weg.

Behandeling

Dupuytren is niet met handtherapie te verhelpen. Samen met uw huisarts overlegt u wanneer de functie beperking zodanig is dat chirurgische behandeling geïndiceerd is. Meestal is dit wanneer u uw hand niet meer plat op de tafel kunt leggen.

Na de chirurgische ingreep kunnen wij wel wat voor u betekenen. Tijdens de behandeling proberen wij de na de operatie behaalde strekking van de vinger te behouden, de buiging terug te winnen en monitoren wij de mobiliteit van de vinger. Daarnaast helpen wij bij wondcontrole en hebben wij een belangrijke rol in het voorkomen van adhesievorming.

Wilt u een afspraak maken, heeft u een vraag of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Mail ons, bel ons, of vul het contactformulier in en wij zullen hier zo snel mogelijk op reageren.

Amersfoort Noord | Amersfoort Zuid | Bunschoten Spakenburg:

Arnhem:

Lelystad: