"Uw handen, onze zorg"

Kenmerken KANS

KANS is de afkorting voor Klachten aan Arm, Nek en/of Schouder. Deze term veroorzaakt doorgaans verwarring, omdat het een verzamelnaam betreft voor alle klachten in zowel de armen, de nek als de schouders.

Ter verduidelijking delen wij KANS op in twee onderdelen: specifieke KANS-klachten en aspecifieke KANS-klachten. Tot de eerste categorie behoren de klachten aan armen, nek, ellebogen en handen. Denk hierbij aan een slijmbeursontsteking, tenniselleboog of een peesontsteking. Met andere woorden; alle klachten die elders op deze website worden toegelicht. Met aspecifieke KANS-klachten doelen wij op de ongemakken die veelal ontstaan door overbelasting en herhaling van activiteiten, in combinatie met aanvullende factoren. Als bij u KANS wordt gediagnosticeerd, is de kans groot dat het de aspecifieke variant betreft.

Voorheen werd KANS aangeduid als RSI, de afkorting voor Repitive Strain Injury. Deze term schepte echter (nog meer) verwarring, omdat het zou verwijzen naar herhaling van bewegingen (repitive strain), terwijl dit niet altijd aan de basis ligt van de bijbehorende pijnklachten. De officiële term is daarom nu KANS, ook al praten wij nog steeds over dezelfde soort klachten.

Behandeling KANS

De therapie bestaat doorgaans uit een lokale behandeling van het overbelaste gebied. Om te voorkomen dat de klachten (snel) terugkeren, verstrekken wij bovendien essentiële adviezen over de balans tussen belasting en belastbaarheid, uw werkhouding en psychosociale factoren.

Wilt u een afspraak maken, heeft u een vraag of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Mail ons, bel ons, of vul het contactformulier in en wij zullen hier zo snel mogelijk op reageren.

Amersfoort Noord | Amersfoort Zuid | Bunschoten Spakenburg:

Arnhem:

Lelystad: