"Uw handen, onze zorg"

Kenmerken peesletsel

Peesletsel kan in alle pezen ontstaan. In de meeste gevallen is een trauma de oorzaak van een ruptuur van de pees. De meeste peesrupturen moeten chirurgisch worden hersteld. Handtherapie is hierin cruciaal voor het optimaliseren van het eindresultaat. In een enkel geval is nabehandeling van het peesletsel met een spalk vereist, zoals de Mallet Finger of het Centrale slip letsel.

Behandeling peesletsel

Een pees kent een dynamische structuur. Dit betekent dat een pees in beweging is en wordt belast. Een kapotte pees mag aan de start van het herstelproces niet volledig belast worden of er nu sprake is geweest van een operatie of niet. Geopereerde pezen dienen wel zo snel mogelijk te starten met bewegen. In overleg met de chirurg start de handtherapie meestal drie dagen na de operatie. Dat is snel, maar zorgt er juist voor dat de litteken verklevingen (die na een operatie ontstaan) de beweging van de pees zo min mogelijk belemmert.

Wilt u een afspraak maken, heeft u een vraag of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Mail ons, bel ons, of vul het contactformulier in en wij zullen hier zo snel mogelijk op reageren.

Amersfoort Noord | Amersfoort Zuid | Bunschoten Spakenburg:

Arnhem:

Lelystad: