"Uw handen, onze zorg"

Het polsprogramma, ook wel AMC protocol genoemd, is een oefenprogramma gericht op de stabiliteit en coördinatie van de pols. Dit oefenprogramma wordt bij veel aandoeningen van de pols ingezet, denk aan instabiliteit, peesontsteking, TFCC problematiek en nog veel meer.

Klachten aan de pols komen veel voor. Dit komt omdat de pols aan de ene kant een mobiel gewricht moet zijn, met de pols kunt u eigenlijk alle kanten op bewegen. Maar aan de andere kant moet het ook een heel stabiel gewricht zijn, ga maar eens na hoeveel krachten er op de pols komen tijdens bijvoorbeeld sport. Vandaar dat er speciaal een oefenprogramma is ontwikkeld voor de pols. Uiteraard verschilt het per aandoening waar de accenten liggen, maar de basis is hetzelfde.

De neutraalstand van de pols kan het best worden uitgelegd in een uitgangspositie waarin de pols op de tafel ligt en de hand is gevormd tot een vuist. Nu u in deze positie ligt ontstaat er een lichte naar achter kanteling van de pols, zo’n 20gr. Daarnaast is het belangrijk dat de knokkel van de middelvinger in een loodrechte lijn ligt met de onderarm. Deze positie wordt tijdens de oefeningen gehandhaafd. In deze stand staan de gewrichtsvlakken mooi op elkaar en lopen de pezen zonder frictie over de pols heen.

Onze therapeuten helpen u graag bij het verhelpen van uw polsklachten.

Wilt u een afspraak maken, heeft u een vraag of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Mail ons, bel ons, of vul het contactformulier in en wij zullen hier zo snel mogelijk op reageren.

Amersfoort Noord | Amersfoort Zuid | Bunschoten Spakenburg:

Arnhem:

Lelystad: