"Uw handen, onze zorg"

Kenmerken Quervain

Quervain is een ontsteking van de pezen die door de eerste loge van de pols lopen. De aandoening komt veel voor. Overbelasting is één van de voornaamste oorzaken, al kan een trauma net zo goed als boosdoener worden aangewezen. Quervain is een klacht die mensen vaak omschrijven als een zeer scherpe pijnscheut tijdens een verkeerde beweging. In sommige gevallen worden de pijnklachten ook in rusttoestand gevoeld of treden er zwellingen aan de duimzijde van de pols op.

Behandeling Quervain

De behandeling van onze handtherapeut bestaat uit spalktherapie, oefentherapie en indien nodig lokale therapie middels shockwave of EPTE. In sommige gevallen starten wij, in overleg met uw huisarts, met medicatie. Shockwave en EPTE zijn relatief nieuwe behandelmethodes voor peesproblemen, die therapeuten momenteel vooral met succes toepassen bij andere pezen. Aangezien de effecten op Quervain nog onvoldoende duidelijkheid geven, passen wij deze behandelmethodes voor deze aandoening (nog) niet altijd toe.

Indien onze handtherapie uw klachten niet verhelpen, kan een injectie een oplossing bieden. Echter biedt de injectie op lange termijn niet altijd de juiste oplossing. Verder bestaat er de mogelijkheid voor een operatie waarbij de loge wordt doorgesneden.

Wilt u een afspraak maken, heeft u een vraag of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Mail ons, bel ons, of vul het contactformulier in en wij zullen hier zo snel mogelijk op reageren.

Amersfoort Noord | Amersfoort Zuid | Bunschoten Spakenburg:

Arnhem:

Lelystad: