"Uw handen, onze zorg"

Het radial tunnel syndroom komt over het algemeen minder vaak voor. Typische klachten zijn pijn aan de buitenkant van de onderarm en krachtsverlies in de onderarm/hand.

Het radial tunnel syndroom ontstaat meestal bij mensen die veelvuldig de onderarm draaien. Bijvoorbeeld tijdens werk. Door deze herhaaldelijke kracht kan meer spanning ontstaan op de spieren. Hierdoor kan de zenuw (nervus radialis) bekneld raken en klachten geven.

Belangrijk om alert te zijn dat de klachten niet worden verward met de tenniselleboog. Beide aandoeningen hebben klachten die overeenkomen.

Behandeling

Gelukkig zijn de klachten veelal te verhelpen met handtherapie. Ten eerste is het belangrijk om de arm wat rust en ontspanning te geven. Daarnaast kan massage of dry needling zorgen voor minder spanning op de spieren. Ook rekoefeningen kunnen hierbij helpen. In een enkel geval lukt dit niet en zal chirurgische ingreep geïndiceerd zijn.

Wilt u een afspraak maken, heeft u een vraag of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Mail ons, bel ons, of vul het contactformulier in en wij zullen hier zo snel mogelijk op reageren.

Amersfoort Noord | Amersfoort Zuid | Bunschoten Spakenburg:

Arnhem:

Lelystad: