"Uw handen, onze zorg"

Kenmerken SL ligament

Het SL ligament is een cruciaal ligament in de pols. De afkorting SL verwijst naar scaphoid en lunatum. Het ligament zorgt ervoor dat deze botjes op de juiste plek van elkaar blijven. Dit is van groot belang voor de biomechanica en de belastbaarheid van de pols. In feite wordt het SL ligament bij elke vorm van activiteit van de hand in meer of mindere mate belast.

Behandeling SL ligament

Omdat het ligament zo’n cruciale rol speelt in de pols, kan hier snel overbelasting ontstaan of door trauma zelfs een ruptuur. In het geval van volledige ruptuur is een operatie noodzakelijk. Indien tijdige chirurgische interventie uitblijft is de kans groot dat er op den duur een SLAC wrist ontstaat, welke tevens een operatieve nabehandeling moet ondergaan. De gevolgen van deze operaties zijn aanzienlijk groter.

In het geval van overbelasting of instabiliteit van het SL ligament kan handtherapie veel voor u betekenen. Ook postoperatief is handtherapie noodzakelijk gebleken. De brunnelli plastiek of een 3-LT procedure zijn de meest gekozen operatieve methodes.

Wilt u een afspraak maken, heeft u een vraag of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Mail ons, bel ons, of vul het contactformulier in en wij zullen hier zo snel mogelijk op reageren.

Amersfoort Noord | Amersfoort Zuid | Bunschoten Spakenburg:

Arnhem:

Lelystad: