"Uw handen, onze zorg"

Kenmerken trigger finger

Een trigger finger is een veelvoorkomende aandoening in de hand, waarbij de vinger bij het buigen en strekken blijft haperen en klikken. Dit probleem wordt regelmatig toegeschreven aan het PIP gewricht, waar de hapering wordt waargenomen. Dit is echter onjuist. De bron van het probleem ligt namelijk in de basis van de vinger aan de palmzijde, die zich verder in de hand bevindt dan wij van de buitenkant kunnen zien.

De buigpezen op de vinger lopen langs het zogenaamde pully system dat op zichzelf een tunnel vormt. Het doel van deze tunnel is om de buigpezen op het bot te houden. Tijdens het buigen ‘glijdt’ de pees deze tunnel uit en tijdens het strekken ‘glijdt’ deze pees weer terug de tunnel in. Bij een trigger finger is de buigpees verdikt en glijdt deze moeizamer uit en in de tunnel. Omdat de pees dikker is dan de tunnel, wordt een hapering en klik in de vinger veroorzaakt. De vinger klikt bij het buigen en strekt zich met een hapering. De pees beukt tegen het begin van de tunnel en zorgt voor pijn aan de basis van de vinger.

Behandeling trigger finger

Aan de hand van lichamelijk onderzoek en een echo stellen wij uw diagnose op. De behandeling van uw trigger finger bestaat uit zowel rust als lokale therapie op de pees en het begin van de tunnel. Indien het gewenste resultaat uitblijft, gaan wij over op een injectie in combinatie met een spalk. In het uiterste geval zal een operatie vereist zijn.

Wilt u een afspraak maken, heeft u een vraag of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Mail ons, bel ons, of vul het contactformulier in en wij zullen hier zo snel mogelijk op reageren.

Amersfoort Noord | Amersfoort Zuid | Bunschoten Spakenburg:

Arnhem:

Lelystad: