"Uw handen, onze zorg"

Informatie over het corona-virus voor de bezoekers van Handtherapie Amersfoort

Informatie over het vervolg van uw behandeling.

Handtherapie Amersfoort volgt de ontwikkelingen en adviezen rondom het coronavirus op de voet en hanteert daarbij de adviezen van de beroepsgroep die in constant overleg zijn met het RIVM en VWS. De veiligheid en gezondheid van onze medewerkers en patiënten hebben voor ons de hoogste prioriteit.

Wij hebben besloten om onze zorg daar waar mogelijk zoveel mogelijk op afstand aan te bieden om contactmomenten tussen mensen zoveel mogelijk te beperken. Hierbij hebben we de mogelijkheid tot videoconsulten en telefonische contactmomenten.

Inmiddels wordt deze optie ook ondersteund door de meeste zorgverzekeraars.

Fysieke behandelingen op onze locaties zoals u dat van ons gewend bent vinden alleen nog plaats in overleg wanneer de medische noodzaak aanwezig is voor het voorkomen van functionele beperkingen. Dit vindt plaats naar aanleiding van overleg tussen u, de specialist en de handtherapeut.

Voor vragen kunt u ons bellen op 033 2048007 en dan zullen wij proberen uw vragen te beantwoorden en anders wordt u teruggebeld door uw handtherapeut.

Adviezen vanuit de overheid

Fysiotherapiepraktijken hoeven nog niet te sluiten, ergo er wordt zelfs een beroep op ons gedaan open te blijven om de druk op de huisartsenpraktijken juist nu niet te laten toenemen. Wel komt er op korte termijn, waarschijnlijk morgen al, een richtlijn hoe te handelen, specifiek voor de fysiotherapeutische situatie. Hierin zal een lijst worden opgesteld van patiënten voor wie de behandeling in ieder geval door zal moeten gaan.

Handtherapie Amersfoort volgt de richtlijnen van het RIVM, de GGD en VWS

Graag informeren wij u over de maatregelen die Handtherapie Amersfoort neemt om verdere verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, om zo u en onze werknemers op een verantwoorde manier te blijven verwelkomen in onze praktijken.

Wij volgen de richtlijnen die het RIVM en de GGD voorschrijven. Dat betekent het volgende:

https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/informatie-voor-professionals

Bij verkoudheid, hoesten en/of koorts verzoeken wij u, uw gemaakte afspraak af te zeggen. Twijfelt u over uw gezondheid? Neem dan even telefonisch contact met ons op, dan beoordelen onze medewerkers of u kunt komen of niet, of dat we een andere oplossing kunnen treffen bijvoorbeeld door een online afspraak of behandeling aan huis. Heeft u geen van de bovenstaande vernoemende verschijnselen, dan gaat uw afspraak gewoon door.

Zoals inmiddels ook door het RIVM is geadviseerd, geven wij geen hand meer als begroeting, houden we de hygiënemaatregelen in acht door extra handen wassen en vragen wij ook u om uw handen te wassen in de praktijk. Daarnaast dragen we handschoenen en maken we gebruik van desinfecterende middelen.

Onze werknemers hebben niet een risicogebied in het buitenland bezocht en geen contact gehad met een patiënt met een bevestigde corona-infectie of metl klachten van verkoudheid of hoesten.

In dit geval adviseert het RIVM dat er gewerkt kan worden.

Wanneer een van onze medewerkers met de boven genoemde verschijnselen kampt wordt in overleg met de directie bepaald of de medewerker kan komen werken of beter thuis kan blijven.

Kijk ook voor de algemene richtlijnen op https://lci.rivm.nl/richtlijnen/covid-19.

Voor iedereen blijven handhygiëne, hoesten in de elleboog en éénmalig gebruik van papierenzakdoekjes belangrijk. Aanvullend geldt het dringende advies om ‘géén handen te schudden’.

Voor onze hulpverleners geldt het volgende:

  • Was bij elke nieuwe patiënt uw handen voor aanvang behandeling
  • Laat de patiënt voor aanvang zijn of haar handen ook wassen
  • Probeer ten alle tijden contact aan uw gezicht en/of neus te vermijden

Voorlopig kunt gebruik maken van onze service en deskundigheid.

Voor vragen belt u gerust 033 2048007

Wilt u een afspraak maken, heeft u een vraag of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Mail ons, bel ons, of vul het contactformulier in en wij zullen hier zo snel mogelijk op reageren.

  • Voorkeurstijd
    :